cset

Moderátorok: gumilap, dubstep.hu, moderátorok

Re: cset

HozzászólásSzerző: Gabriell » csüt. márc. 04, 2010 7:09 pm

jó, de azért bővebben adjátok.
Gabriell

HozzászólásSzerző: maxsel » csüt. márc. 04, 2010 7:31 pm

maxsel írta:amúgy dubstep (és szűkebb-tágabb holdudvara) körökben mi a vélekedés a digital vs. CD vs. vinyl témakörben? csak mert dnb berkekben erről vérre menő viták voltak/vannak.
bocs, ha off... :oops:

Gabriell írta:a digital relasek tönkreteszik a DJ világot, egy olyan űrbe viszik bele, ami senkinek nemlesz jó, csak azoknak akik contactbanv annak a produccerekkel, és a szettjeikben unrelased trekkek tömkelegeit villantják be. a digital, csak a gyakorlati mixelésre hajt, hogy legyen meg jóósok zenéd, és azzal faszán összeraksz egy szettet, a közönség (ha jó wobbleres) akkor élvezi és csókolom. ellentétbena vinylel, ahol folyton figyelni kell a relaseket mert, elviszik előtted, okosan kell venni, és a tulajdon érzés hogy megvan egy ultraritka whitelabel vagy DEEP MEDi lemez. (én adnék egy ilyenért 5-6-7 akár 10 ezer HUFot is, mert feláll a szőr a kezemen mikor lejátszom, arról nem beszélve hogy partin a fél tömeg pisztolyokkal lövöldöz meg rewindokat kéreget egy ilyen esetében, egy digital zenénél nembiztos mert akárkinek meglehet)

sztm. 2010-ben már nem sok értelme van az ilyen fokú vinyl-fetisizmusnak. tisztában vagyok a bakelit értékével, érdemeivel, hangzásban semmi nem fogja utolérni, ez biztos, de azt kicsit erősnek tartom, hogy a digi tönkreteszi a DJ világot. Egy dolog számít: hogy a rengeteg digi release közül ki tudod-e válogatni az értékeset/neked tetszőt, vagy elveszel a rengetegben... én úgy gondolom, hogy inkább megnyíltak a lehetőségek, mert fordítva is igaz a dolog: van, ami vinylen nem jelenik meg, csak mp3-ban, és mégis jó. ha jól szelektálsz, és odafigyelsz a zene minőségére, akkor nem számít, hogy miről játszol. btw az is elég nagy fless, amikor pl. 2 és fél évnyi várakozás után (persze addigra már szarrá is játszották) végre kiadnak egy zenét digitálisan is és megveheted :badteeth:
a másik meg, hogy azért lássuk be, a lemezgyűjtés elég drága mulatság, nem mindenki engedheti meg magának. viszont ha valaki érez magában elég affinitást és tehetséget, és még egy kis alázat is van benne, akkor nem gondolom, hogy az, hogy nem tud hetente X lemezt venni, el kéne, hogy tántorítsa a zenéléstől.
unreleased trekkektől meg nem kell parázni, sztm. dubok nélkül is lehet jó szettet összerakni. illetve ezek már a digitális megjelenések előtt is jelen voltak.

RobotRock-hoz meg no comment... akik Palotai meg Fine Cut Bodies, stb. neve elé rakják a sajátjukat kétszer akkorával a flyeren - még akkor is, ha ők szervezik a bulit - , meg 18 évesen nagypofával leugatják a Kollektivát, akiknek gyakorlatilag ők is köszönhetik a közönségüket, azok nem érdemelnek érdemi hozászólást. :twisted:
ez kicsit hosszú lett, bocsánat... :oops:
Kép
http://www.myspace.com/maximumselectasite
07.30. - Beertok Open Air Fest
08.12. - Maximum Selecta Morning Glory @ Sziget
maxsel

HozzászólásSzerző: Gabriell » csüt. márc. 04, 2010 7:38 pm

figyelj vélemények, én nemvagyok gazdag, a gatyámat is ráfizetem a bakelitekre,de bolodgan forgatom őket és majd nyomassuk együtt egyszer back2back. én mondom, hogy nemvagyok dj vagy produccer, hanem gyűjtő. jóérzésm lemezeket forgatni.

és RobotRock emg digi. ebben is tükröződik. ha bakelit dominálna, maradn az egész underground. ezek úgy elviszik popba itt az egész szcénát hogy leköpném magama ha ezttenném. inkább mondom azt hogy 18+os legyen a DubPhase, és énsem megyek el.
Gabriell

HozzászólásSzerző: Gabriell » csüt. márc. 04, 2010 8:06 pm

szerintem ez nem vita téma. én elmondtam ami bennem volt egy jóideje szóval lenyugodtam. vinyl vagy digi mindegy. zenét hallgatni keverni mindkettő, jó, de más más érzetet ad.
de nekem a bakelit egy olyan oldschool "menő" dolog. mintha lovaskocsin közélekednék. lehet szarkész lennék mekkora fun, de aki egész gyerekkorában vagy életében ezzekkel kínlódott annak a menyország a digital relase. globalizált világ van, ahol a régi dolgok kihalnak lassan, és legfeljebb az olyanok maradnak lemeztémában, akinek jelenet ez valamit.
Gabriell

HozzászólásSzerző: rudolfka » csüt. márc. 04, 2010 8:09 pm

sztem is elsobbrendu a vinil, foleg a dubplate, espedig azert gondolom igy mert sokkal emberibb. mondok egy peldat:
pl ROSKA csinal egy uj zenet, kivagatja dubplate-ra, felpattan a bringara, elmegy szemelyesen DVA cimborahoz, becsenget. bemennek, odaadja az uj korongot a havernak, felpattintjak, meghallgatjak parszor, ellonek nehany raketat kozben, dumalnak, rohognek etc. masnap, mikor DVA buliban zenel felrakja a frissen kapott ROSKA plate-et, mindjart eszebe is jut a tegnap este, es eltelik a srac szive szeretettel amit a haver irant erez.
de ha kap egy friss zenet mp3-ban, mondjuk e-mailban, akkor ugye nincs dumcsizas, balna, meg rohoges, csak egy digi email bazmeg. masnap a bulin mikor felrakja, ures erzesekkel jatssza a tag a zenet....
eh.. vagy nem??
robotrock fingomsincskik, no comment...
rudolfka

HozzászólásSzerző: rudolfka » csüt. márc. 04, 2010 8:13 pm

arrol meg nem is beszelve, hogy a digi cuccot mondjuk siman atirjak atkuldik egymasnak, igy meg siman eljut az unreleashed track oda ahova nemkene, vinilnel ez nem lehetseges...
ehh..vagy nem?? :D
rudolfka

HozzászólásSzerző: cutoff » csüt. márc. 04, 2010 8:19 pm

szerintem ez ebben a formában egy parttalan vita, mert mindenki csak a saját nézőpontját képviseli. van akinek a vinyl a menyország, mert ott van a kezében a szép fekete korong a fasza borítóval, jó szaga van, ott marad örökké. stb, teljesen érthető a rajongás. van aki azt csípi, hogy kettőt kattint és megvan neki a zene ugyanabban a minőségben, amiről a bakelitet vágják, seperc múlva hallgathatja, gyönyörű kristálytiszta sound, ha akarja kiírhatja cdre és nyomtathat magának hozzá borítót is. mindkettőnek rengeteg előnye és hátránya van. a dubplate-ek esetében nyilván sokkal emberközpontúbb,amit rudolfka mond, mint az emailezés, viszont ez max egy városban élőknél oldható meg.
cutoff

HozzászólásSzerző: maxsel » csüt. márc. 04, 2010 8:25 pm

ott a pont cutoff-nál
underground vs kommersz vitának sincs túl sok értelme már a dubsteppel kapcsolatban, mint ahogyan annk sem, hogy az alapján általánosítsunk, hogy ki miről jászik ;)
Gabriell, nem mindig teljesen tiszta, amit írsz, :D de nagyjából értem a lelkesedésed, meg abszolút értékelendő, de idővel majd sztm. te is másképp fogod látni a dolgokat... no offense :respect2:
jah, hát a dubplate hallgatás közbeni füvezésnek is nyilván megvan a maga kultúrája :D nekem pl. néha kimondottan jól esik, hogy semmit nem tudok az adott track előadójáról, aztán ha nagyon érdekel, akkor úgyis utánanézek. Roska meg sose' lesz a haverom, uh. tök mindegy :badteeth:
én tényleg csak a nagyjábóli helyzetre voltam kíváncsi ebben a formátum-témában, nem gondoltam, hogy ennyi reakció lesz rá! Sztm. legközelebb akkor lesz ennyi poszt ennyi idő alatt, ha Joker lép fel a Sportarénában :P
Kép
maxsel

HozzászólásSzerző: Gabriell » csüt. márc. 04, 2010 8:32 pm

na big up mindeki, teljes béke van (eztbirom itt, lehet kurvaanyázni, meg olni egymást 10 perc múlva szent a béke, és megy a hszezés legújjab partitopikba hogy mekkora széesés blőőah, meg az ultrakemény emotikonok).
én lövöm bakelitet amig birom pénzel.
(mellesleg hozzátenném hogy a bakelit exkluzívan tud tartani egy stílust, ami nem hátrány)

(maxsel: bocsi, csak közben zenélgetek)
Gabriell

HozzászólásSzerző: gumilap » csüt. márc. 04, 2010 11:15 pm

a Mono 18+, csak nem belogtal az elozore? rudeboy! :bounce:
http://www.myspace.com/djgumilap

2010.szept.01. Test @ Dokkolo
2010.okt.02. Dub Phase @ MONO
2010.okt 9. Dubstep is fun @ Grund hostel
2010.okt 31. TBA
gumilap

HozzászólásSzerző: gumilap » kedd márc. 16, 2010 1:00 pm

vajon hova tuntek az avatarok?
vagy csak osloig nem jutnak el es en nem latom? =)
http://www.myspace.com/djgumilap

2010.szept.01. Test @ Dokkolo
2010.okt.02. Dub Phase @ MONO
2010.okt 9. Dubstep is fun @ Grund hostel
2010.okt 31. TBA
gumilap

HozzászólásSzerző: sollabong » kedd márc. 16, 2010 6:30 pm

oslo-zuglo vonalon tűntek el....
woot wootKép

MashupMix for iDub 1st Bday

'Hello my name is sollabong EP'---›HERE
sollabong

HozzászólásSzerző: absinthe » szer. márc. 17, 2010 11:42 am

Laikusként szabad annyit hozzáfűznöm, hogy a hanghordozó anyagánál sokkal de sokkal fontosabb a tehetség, fantázia, jó ízlés, gyakorlás és némi szerénység?
absinthe

HozzászólásSzerző: maxsel » szer. márc. 17, 2010 1:40 pm

Ez így van. Meg én még hozzátenném azt is, hogy türelem...
de lassan már a kétmillió DJ országa leszünk, és a nagy részük pont ezeknek a tulajdonságoknak van híján :(
Kép
maxsel

HozzászólásSzerző: sollabong » szomb. márc. 20, 2010 6:00 pm

Flipside @ Fúzió rádió Márc 20 -

Sollabong(dubstep)
Markov(dnb)

20:00 - 23:00
tyúnininininin